Potkan v osmém patře


Opět o ničem jiném, než je divadlo.

Ať si o tom myslí kdo chce co chce, na přání Vůdců Skupiny podnikám občas výlety mimo obor. A tak jedno dopoledne sedíme ve špinavé nálevce, já, fotograf a pan Krysař. Krysař má maskáče, ponožky v sandálech a s ničím se moc nepáře. Vlastně to dá rozum: člověk, který má co do činění nejen s potkany a šváby, ale taky s kusy hnijícího masa, které bývaly lidmi, než jejich duše odešla, nemůže být žádná citlivka.
„Jeden třeba takhle umřel ve vaně, po nějaké době ho vylovili podběrákem, ale něco zůstalo ve sifonu, jenže na desinfekci si vzpomněli, až když bylo cítit celé patro,“ vykládá. Vyměníme s fotografem vyděšený pohled. Historka střídá historku a naše tváře jsou čím dál sinalejší. „Normálně ochranný oblek nenosím, ale když máte vystříkat byt, kde ležel tři měsíce nebožtík, tak si beru i masku,“ pokračuje Krysař.
Jsou to tak intenzivní příhody, že je probíráme ještě v autě cestou domů.

„Je fakt, že mrtvoly v hnilobným procesu ale strašlivě páchnou a nejhorší je, že tím odérem úplně nasákneš. Oblečení musíš vyhodit, ale ve vlasech a na kůži to cítíš ještě hodně dlouho,“ řekne náhle fotograf.
„Jak to víš?“ zeptám se přihlouple.
„Fotil jsem v Asii po tsunami. Desítky mrtvol nafouklých na plážích, pamatuju, jak k jednomu klášteru nanosili snad pět set těl,“ odpoví mi.
Je mi trochu stydno, jen mi nejde do hlavy, že po tomhle ještě někoho může rozrušit informace, že potkani šplhající do záchodových mis nejsou báchorkou, kterou jsme se strašili v dětství.

Komentáře

(marek – MailWWW) Vloženo 13.08.2007, 01:29:40
ještě že jsem životem nedotčen :)

(Lysil – MailWWW) Vloženo 13.08.2007, 15:53:45
Někomu šplhají do bytu potkani sami, někomu nosí domů myši kočky. Neboli: Veselá historka o myších a lidech nach Budetitze pokračuje. Dle hlášení našeho člověka na Šumavě se dnes v noci přesunula zavlečená myš do Generálovy ložnice a tam harašila, až byl náš člověk vyzván, ať myš odstraní á la Lysil. Žádné ?nech ji tu kocourkovi, když si ji ulovil…? HA HA HA

(Fanda – MailWWW) Vloženo 13.08.2007, 20:44:23
Myslím, že nakonec budu muset zavolat toho sympatického pána, aby ten problém delikátně vyřešil. Třeba to bude se slevou.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *