Out of dish (1)


Našim studentským „překladem“ uvozuji pár poznámek z médií, které jsou mimo místu. Tentokrát z jednoho hrnce. Ostatně Strategie je dobrá v tom, že tam je většina informací v naprosto zcestných kontextech, takže člověk aspoň může o tématu přemýšlet :)

Pokud klesnou ceny pamětí, bylo by možné prodávat například nahrané MP3 se singlem, albem nebo celou diskografií interpreta a ceny nahrávané hudby by mohly opět růst.
Eva Usai Blumental, Deloitte Advisory
Strategie 11 2008

Komentář: Všichni toužíme mít doma spousty MP3 přehrávačů a hledat, ze kterého hudbu pustit.

Podle jednoho z průzkumů v USA považují tři čtvrtiny respondentů tuto reklamu [na webu] za dotěrnější než tištěné inzeráty… a více než čtvrtina občanů USA by si připlatila za webové stránky bez inzerce.
Eva Usai Blumental, Deloitte Advisory

Komentář: Průzkum dělal stejná skupina, která vyzkoumala, že nemalé procento Američanů se vystěhuje, když volby vyhraje Bush. Kde jsou dnes ti američtí emigranti?

Obecně ve společnosti klesá jazyková a stylistická kultura, organizace si proto na přípravu mediálních materiálů najímají specializované agentury.
Milan Kašík, prorektor pro marketing a propagaci, Vysoká škola finanční a správní
Strategie 12 2008

Komentář: O tempora o mores? Pan prorektor zřejmě porovnává s první republikou, kde byl jasně daný styl obchodní komunikace. Že by šlo o dobrou jazykovou kulturu?

Koncept nabízet něco levně nebo zdarma coby lákadlo pro nákup dražšího předmětu nebo služby není ničím novým. Apple jej přivedl k dokonalosti ultrapopularitou svého systému levného stahování písniček iTunes, který ve skutečnosti není ničím jiným než lákadlem pro nákup drahého hardwaru.
Václav Větvička
Strategie 12 2008

Komentář: Chrlit každý den článek se na člověku podepíše. Tady jsou trochu zaměněné příčiny a následky. Myslí si snad někdo, že by uživatelé kupovali dražší hudbu?

,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *