Telegraficky z Liberce


Školení se ukázalo trochu komediální. Ze tří lidí je jedním syn majitele, který získal peníze z Evropských fondů, je tedy do počtu a přítomen je papírově. Další je operátor CtPka, který má skutečný zájem, ale místy má slušné znalosti, takže školit základy DTP je zbytečné. Třetí má taky celkem zájem, ale zatím neví, jestli bude tuto práci dělat. Ale co, je to plně placené, tak si nemůžu stěžovat.

Vzduch v Liberci se dá skoro krájet. Momentálně je asi nejlépe v klimatizovaném hotelu Knóssos, všude jinde mám pocit, že je kolem spousta kuřáků, přitom nikde ani živáčka. Je to tady normální?

Najít slušnou restauraci je těžké. Včerejší Luxor přímo v Knóssu je slušná restaurace, naštěstí nijak zvlášť drahá, ale taky neoslňuje. Vepřový steak karé na hříbkách s kroketama takový lepší průměr. Výhoda: nekuřácká restaurace. Dnes jsem po dlouhém procházení skončil ve Sluneční zahradě na Soukenném náměstí a jak jsem si uvědomil, už jsme tam kdysi byli po lyžování. „My víme, že máme nejlepšího kuchaře ve městě, teď to víte i vy,“ povídal číšník, který komunikuje lehce na hranici drzosti, ale jinak je příjemný. Doporučí, poradí a pobaví. Losos na mandlích s fazolkama rozhodně doporučuju, točené pivo dobré a čerstvě umletá káva taky výrazné plus. Jediné minus: kouří se tam.

Knóssos je polská enkláva. Možná by bylo nejlepší, kdyby si ho poláci k sobě přestěhovali. Ale pak zbývá spousta jiných hnusných budov. Až mě překvapilo, jak je Liberec nevzhledný.

V Knóssu je taky pivní bar „s velkou nabídkou piv“. Ta zahrnuje plzeň, gambáč 10 a 12, tmavý gambáč a Master. Ó jaké potěšení pro pivaře :)


Jeden komentář: “Telegraficky z Liberce”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *